Informasjon om Digitale Bygdebok Tjøme ©™

 Kontakt informasjon DBT v/ S.Å. Wærhaug-Mathisen Storgata 40 3182 Horten Norge . e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Ansvarlig for sidene.


Web ansvarlig, teknisk, bilde tekst, slektsdata: Svein Åge Wærhaug-Mathisen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Skanning av bilde, Bilde tekst: Torbjørn Steen-Krlsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
For Tjøme Historielag: 
Gerd Norma Bertsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OSB ! Informasjon som framkommer i signerte artikler er basert på den enkelte sin opplevelse og minner,og er ikke redaksjonens synspunkter.

Slekt-basen består av personer som enten er født, døpt, viet, død eller begravet fra Tjøme.
I tillegg kommer personenes foreldre og barn der dette er kjent. Opplysningene er hentet fra kirkebøker, bygdebøker, folketellinger, gravminner og dødsannonser.
Skrivemåten av navn har i tidens løp endret seg og etternavn har i flere tilfeller vært problematisk å fastslå sikkert. Forfatter av basen har brukt sin frihet til skrivemåter av for- og etternavn.
Lovverk hindrer muligheten til å legge ut opplysninger for mange nålevende.
Fortsatt er det mange opplysninger som ikke er innhentet og ført inn i basen. I tillegg er det grunn til tro at det finnes feil og mangler.
For å rette på det trengs din hjelp. Gi tilbakemelding til Svein-Åge Wærhaug-Mathisen om korrigeringer og nye opplysninger.


Matrikkelnummer
Alle eiendommer har et matrikkelnummer, også kalt registerbetegnelse. Moderne matrikkelnummer består av et gårdsnummer og et bruksnummer, eventuelt også av et festenummer og/eller et seksjonsnummer.
De første matrikkelnumrene ble innført i matrikkelforarbeidet 1723; disse omtales senere gjerne som «gammelt matrikkelnummer». Verken da eller i matrikkelen 1838hadde man funnet tilfredsstillende løsninger, selv om løpenumrene som ble lagt til i 1838 gjorde numrene mer anvendelige. Først i matrikkelen 1886 ble det innført en ordning som fungerte med gårds- og bruksnummer, en løsning som i alt vesentlig er lik dagens matrikkelnumre.

6021045
1
5433